Două idei

Presa e la pământ. Priviţi, priviţi doar chioşcurile de ziare! Sunt tapetate cu reviste pentru femei, bărbaţi, copii, câini şi pisici. Nici reviste porno nu mai sunt puse în geam, ca pe vremuri, semn că criza a muşcat şi din sex. Numeri ziarele pe degete. Presa e la pământ şi refuză să se inventeze. Câinele de pază al democraţiei e legat într-un lanţ cu două-trei zale.

Două branduri mari au dat semne în ultimele zile că vor să facă ceva. Dar nu e vorba de a se reinventa aici. E vorba de altceva. „Evenimentul zilei” şi-a făcut platformă pe Facebook, o aplicaţie prin care încearcă să profite de clikurile anxioase ale utilizatorilor din reţeaua de socializare. Va avea multe like-uri, probabil, şi atât. Va fi puricele care se agaţă de un câine, ca să nu meargă ca prostul mult pe jos.

Al doilea exemplu vine din trustul Pro. gândul.info a a lansat astăzi, potrivit paginademedia.ro, Gândul LIVE, propria platformă video cu ştiri, comentarii şi opinii în format online. Au încercat şi alţii televiziunile online. Au dat greş. Pro a surprins oricând cu proiectele sale, din care nu ştiu dacă a dat vreunul greş.

Acesta este încă un episod din viaţa presei româneşti. Va continua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s