Se întâmplă câteva lucruri

Orice român ştie că ţara în care trăieşte, România, îl şochează în fiecare zi. Ţara în care trăieşte, pentru că nu este ţara sa. E doar o păcăleală din cartea de identitate. E o ţară aparte România, un stat căpuşat de impostură, care îşi duce traiul ca un organism birocratic egoist şi greu de ucis.

Un domn propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, dl. Mang, a fost prins cu ocaua mică. Dl. a scris o capodoperă, o lucrare ştiinţifică de înaltă ţinută, numai că a copiat-o de la nişte colegi asiatici. S-o fi gândit dl. Mang că România e o ţară mică şi nu se va afla de această ispravă. S-a aflat şi nu numai că s-a aflat, dar lumea s-a inflamat. Premierul a cerut Academiei Române să verifice lucrarea, Academia s-a executat, şi-a făcut o comisie, a numit membri în comisie, că aşa e la noi, numai că Academia n-a mai apucat să dea un verdict. Explicaţia preşedintelui instituţiei, Ionel Haiduc, a fost că dacă dl. Mang şi-a dat demisia din funcţia de ministru, povestea s-a terminat. Numai, gata! Plecaţi, dracu’ acasă! Huo România, trăiască impostura!

A mai murit un român într-o închisoare străină, de data aceasta în Italia, după cazul Crulic din Cracovia. Nevinovat, vinovat, nu mai contează acum. Diplomaţii români de acolo au aflat prea târziu, pentru că n-au fost anunţaţi de autorităţile italiene. Bun, e de înţeles, au şi ei probleme. Aparent fără legătură, proaspătul ministru de Externe, dl. Andrei Marga, declară acum că, din păcate, consulul României din Catania, numit pe vremuri, nu cunoaşte limba italiană. Poate ştie vreo limbă africană şi a greşit avionul. Aceasta este o urare pe cinste pentru educaţia românească şi pentru miile de români care l-au cunoscut pe comisarul Corrado Cattani, ăla care a crezut că a ucis Caracatiţa.

Noul Guvern, ca şi cele de dinainte, se gândeşte doar la trecut. Pentru fiecare executiv, priorităţile au fost bugetarii şi pensionarii. Cu tot respectul pentru slujbaşii de la stat şi pentru seniorii României, dar de tineri nu mai zicei nimic? Ah, nu mai ţine minciuna cu 25.000 de euro? Atunci chiar că nu mai aveţi de ce să vă aduceţi aminte de ei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s